Sevärdheter i Lichtenstein du inte får missa

Det är inte bara skidåkning som bör stå på agendan för den som tänker bege sig till det lilla furstendömet Lichtenstein mitt i Alperna. Förvisso är det en sysselsättning som många uppskattar extra mycket, men Liechtenstein har en rad sevärdheter som helst inte bör missas under en vistelse. Även på sommaren är Liechtenstein ett fantastiskt resmål för den som vill vandra, titta på konst eller berika sitt kulturella intellekt.

Frimärksmuseet

För några decennier sedan pysslade en stor del människor med att samla på frimärken. Nu samlas det på många andra saker istället men just frimärken är både vackra och intressanta att titta på. Därför kan en tripp till Frimärksmuseet i Vaduz som skänker en själv och eventuellt resesällskap en trevlig upplevelse samtidigt som man kan ta del av Liechtensteins postväsende under lång tid. Frimärksmuseet är en del av landets Nationalmuseum så varför inte passa på att slå två flugor i en smäll?

Schaan-kommunen

Denna kommun är landets största och har allt en turist kan drömma om. På dagen kan man besöka St. Maria zum Trost-kapellet, DoMus kulturcenter och en rad andra romerska ruiner och utgrävningar och på kvällen är det uteliv som gäller. Här finns Liechtensteins bästa barer och restauranger i ett käckt utbud som lockar folk från alla världens hörn och kanter. Dessutom får man inte glömma att gå till det kända bryggeriet som är öppet för turister större delen av året.

Naturreservatet Ruggeller Riet

Om man är friluftsmänniska och drömmer om att fly undan stressen i Sverige ett tag, så ska man inte leta längre. I Liechtenstein finner man det otroliga avkopplande Ruggeller Riet dit folk söker sig för en smula lugn och ro. Glöm inte kameran då både flora och fauna är unika. Här kan man campa, grilla, fiska, vandra eller bada i dammarna på sommaren. Eftersom brottsligheten är mycket låg i Liechtenstein är sannolikheten att man råkar ut för rövare relativt liten när man är ute på upptäcktsfärd i naturen. Man kan således lugnt även ge sig ut på egen hand.

Skid-och vintermuseet

Självklart går det inte att undgå att liechtensteinare är stolta över sina snötäckta berg och stora skidåkare genom tiderna. På Skid-och vintermuseet i Vaduz som rymmer så många andra aktiviteter och sevärdheter, kan man följa skidhistoriens vingslag. Museets portar öppnades 1993 av Noldi Beck – den före detta skidstjärnan som samlat ihop över 1000 föremål från karriären och hela århundradet. Redskap och pokaler varvas om vartannat.

Vaduzslottet

Då Liechtenstein är ett furstendöme, bör man sannerligen titta på deras vackra domäner innan man beger sig hemåt. Och i Vaduz som har så mycket annat att erbjuda, kan man se det med egna ögon. Numera är det hem åt regerande prins Hans-Adam II von Liechtenstein och kan misstas för en skotsk borg. Det ligger högst upp på en kulle och har en makalös utsikt över staden. I grönskan runt omkring kan man vandra och titta på blommor och fåglar och när man vill ha lite shopping och nattliv är det bara att ta sig ned till Vaduz centrum för lite skoj. Staden ligger även vid Rhen-floden om man skulle vilja ta sig ett dopp en varm sommardag.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*